Ugrás a fő tartalomra

Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: február, 2015

Szappan újra / Soap re-make

Volt egyszer egy szappanka, nem lett neki illata... így szegényt nem szerette házunk kicsi asszonya.  (Ez én vagyok.) Megálmodtam, mi legyen,  ha újra lereszelem: színes "pot-swirl"-be öntöm,  illata Ylang-özön! Türkiz-sárga háttéren rózsa-szemek terülnek pont, mint egy pointilista festményen a részletek. Szép lett, jó lett, imádom! Pecsétemmel szignálom; saját arany szívecske,  Eszti kis büszkesége. :)

Bálint-napra véletlenül / Accidentally for Valentine's Day

Ez a kellemesre sikerült szappan abszolút nem-tervezetten, a váratlan körülmények kihasználásával készült. Úgy kezdődött, hogy öntöttem egy tucatnyi rózsaszín mini-szívecskét, amit kerek szappanok tetejére gondoltam dísznek. És úgy jártam, hogy rózsaszín helyett korallos-narancssárga szíveket találtam másnap a formákban. Így még nem jártam, nem is értem, a színezék máskor már bizonyított, a szilikonforma új, talán gagyi az anyaga? vagy túlmelegedett a massza? - ki tudja... tehát lett egy halom egészenmásmilyen szívecském, ugrott az eredeti terv. Újratervezés - készült egy belekevert szappanforgácsos, zöld színezővel megbolondított in-the-pot-swirl szappan , a szívecskéket szépen egy sorban beleágyazva a massza közepébe. Sokkal jobb lett, mint amit előzetesen gondoltam róla, tapsikoltam szeletelés közben, annyira tetszenek. Tavaszt idéző, finom mintájú, vidám daraboknak látom őket. A véletlen baleset jól alakult! :)

Három-az-egyben szappanok / 3-in-1 soaps

Nálam a szappanok háztartási mennyiségben készülnek és lassan fogynak, miközben újabb és újabb féle szappanokra volna igényünk. Így a múlt héten az aktuális kívánságokhoz igazítva, egy öntésből három különböző szappan készült. (Nem olyan nagy szám... de örülök nekik. Praktikus és gazdaságos egyszerre a többféle, bár némi extra kínlódással jár, ha különféle olajösszetételű szappanokat szeretnék.) Szóval: Illatra, színre és összetételre különbözőek. Az olajokat külön-külön készítettem elő, a lúgoldatot egyben mértem ki és elegyítettem, az összeöntések előtt elosztva három részre. Készült egy lágy levendula-rózsa illatú körömvirágos szappan , az olajok között körömvirág macerátumos olívaolaj is van -még a nyáron készült, három hétig áztak a szirmok az olajban a napon, azóta leszűrve szépen elvan a hűtőben.A szappanmasszába szárított szirmok is kerültek, szép pasztell sárga színt ad. Kellett készítenem tömjén-mirha illatú kávéforgácsos szappant , ami a Hippi szappanom lebutíto