Hiányoltam már egy adagnyi sószappant , és új kedvencemnek, a joghurtnak is szántam benne szerepet. Kecsketejes sószappan van, akkor joghurtos sószappan is lehet, igaz? És végre kipróbáltam egy olyan megoldást, amiről ezer éve olvastam, de megjegyeztem, mint szuper ötletet, a tej(félék) szappanba kerülésének másik módjáról. Amiről szó van, az ún. "Milk in Oil" , azaz a "tejet az olajba" módszer . Amanda Griffin Lovin Soap blogján, a kender tejjel készült szappanjánál (hogy mik vannak! :)) és a kecsketejes szappanjánál is van egy csodálatos leírás, miszerint kb. fele tej(féleség)- fele víz adja a szappanhoz szükséges folyadék-alapot a kimért lúgot csak a vízben oldja fel (ugyanúgy jeges hűtőfolyadékkal) az előkészített, megfelelő hőmérsékletre beállított olajokhoz adja a tejet ezután pedig a feloldott lúgot és már készülhet is a szappan a szokásos módon Mi az előnye ennek a módszernek? Nem kell lefagyasztani a tej(féléket) a lúgoldáshoz. Hátrá
Szappanok és ami mögötte van