A legutóbbi diószappan egészen jó lett már. Selymes hab, finom illat, kellemes hatás. Úgy akartam ebbe egy kis izgalmasságot belevinni, hogy az elért tulajdonságok megmaradnak. A kakaóport választottam. A szappanba került kakaóvaj is extra ápolóként, a kakaópor ezzel harmonizál. Emellett eszembe jutott jónéhány finom süteményrecept (kezdjük a zserbóval, folytassuk bármilyen diós-csokoládés édességgel), ahol a dió és a kakaó nagyon jó barátságban vannak. :) Így aztán a diószappan masszája az eddig legjobban bevált recept szerinti, van benne - diólevél és orvosi kamilla főzet - diólevéllel érlelt (macerált) olívaolaj az alapolajok között - extra ápolóként shea vaj és kakaóvaj - illatát isteni friss, citromos 100%-os kubeba illóolaj adja A szappanmassza egy kis részét 1 teáskanálnyi holland kakaóporral kevertem ki, és az általam "öntéses" technikának nevezett módszerrel került a már formában lévő masszába. Ez a technika nagyon egyszerű, és teljes meglepetés, mi
Szappanok és ami mögötte van